18. október 2024
Facebook
utorok, 21 november 2017 17:00

Zo strediska pre imigrantov ušli desiatky ľudí, polícia sprísnila opatrenia na hraniciach

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BANGKOK 21. novembra (WebNoviny.sk) - Zo zadržiavacieho strediska pre imigrantov v Thajsku utieklo približne 20 ľudí, ktorí sú zrejme príslušníkmi etnickej menšiny Ujgurov žijúcej v západnej Číne. Utečenci prišli do krajiny ilegálne ešte v roku 2014, polícia ale nevedela určiť ich národnosť, ktorú je stále zložité dokázať. Na deportáciu preto čakali v stredisku pre imigrantov. Po úteku po nich spustili pátranie a sprísnili aj bezpečnostné opatrenia pozdĺž hraníc s Mjanmarskom, keďže zariadenie sa nachádzalo v ich blízkosti. Odporúčame:
Premiérka obvinila Mjanmarsko na valnom zhromaždení OSN z vytvárania mínových polí Miestne médiá odvysielali kamerové záznamy, ktoré zachytávajú únik skupiny. Preliezť cez múry sa im zjavne podarilo pomocou dier vyrytých do steny a plachiet, ktoré použili ako laná. V roku 2015 deportovalo Thajsko späť do Číny 109 Ujgurov, čo vyvolalo vlnu kritiky od agentúry OSN pre utečencov či Spojených štátov. Ujguri sa sťažujú na prísne kultúrne, náboženské a ekonomické potláčanie ich etnika zo strany Číny.

Viac k témam: imigranti, Mjanmarsko, Thajsko
Zdroj: Webnoviny.sk - Zo strediska pre imigrantov ušli desiatky ľudí, polícia sprísnila opatrenia na hraniciach © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 179 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner